2022 Ev Dekorasyon Modelleri

Renkler insanın ruh halini yansıtmaktadır. Evinizin dekorasyonunu da ve sizlerin ruh halini etkilemektedir. İşte bu yazımızda da renklerin ev dekorasyon dünyamıza sunduğu katkıları ele alacak ve sizlere en renkli ev dekorasyon örnekleri ile fikir vermek için derledik. Yeni Trend dekorasyon önerileri ve uygun bütçeli eşyalara İnegöl Mobilya Vadi ürünlerine göz atarak ta sahip olabilirsiniz gelelim Dizayn fikirlerine;

Evinizin de mobilya dizaynında  ve dekorasyonunda kullanacağınız tüm renkler evinizi bir anda bambaşka bir havaya sokabilmektedir. En canlı dekorasyon renkleri ve çizgileri; mavi, pembe, mor ve yeşil şeklinde kullanılabilir.

Bütçeler çoğu zaman kısıtlı olsa da imkanlar olduğunda harika sonuçlar almanız her zaman mümkündür. İşte bu noktada yapacağınız küçük dokunuşlar ince detaylar evinizin ruh halini değiştirecektir.

Örneğin; oturma odasındaki tekli koltuğu günün modasının bir rengi olan pembe ile değiştirebilirsiniz, evinizi bambaşka bir hale getirecektir.

Bir başka yapabileceğiniz bir şey de odanızda kullandığınız yastıklara yapacağınız harika dokunuşlardır. Örneğin, kirli beyaz bir koltuğa sahipseniz hemen yastıkların kılıflarını yeşil, pembe gibi renklerle değiştirmeniz ortama muhteşem bir hava katacaktır.

Bir başka önerimiz ise eğer sade renklerden oluşan bir takıma sahipseniz rengarenk yastıklarla ortamı hareketlendirmeniz en doğru tercihlerden biri olacaktır.

Harika bir kombin yakalayacağınıza emininiz. Bu gibi birçok müdahale evinizin adeta yeniden doğmasına ve enerjisi azalan renklerden kurtulmanıza hak tanıyacaktır.

Evlerimizin en sık kullanılan alanları şüphesiz ki, aynı zamanda misafirlerin sürekli gözettiği açık olan salon ve oturma odalarıdır. Dolayısıyla evlerimizi dizayn ederken oturma odaları için ayrı özen ve detaylama söz konusu olabilir. Tanıdıklarınızı ağırladığınız, günün yorgunluğu ve stresini atabileceğiniz konforu sağlayan bir oturma odası dekorasyonu söz konusu olabilir. Evin diğer yaşam alanlarından yatak odası kadar tekil ihtiyaçlara odaklanılmaz. Kullanıcıların dinlenme, oturma ve vakit geçirme ihtiyaçlarını en iyi ölçüde karşılayacak bir dizayn söz konusu olmalıdır. Öte yandan evinizin dekorasyonunun sizi de temsil edeceğini göz ardı etmeyiniz. Oturma odası dekorasyon fikirleri arayanların hangi stil ve tarzlarda bir dizayn tasarlanacağına karar vermesi gerekmektedir. Bu aşamada sizler için hazırladığımız yazımızda modern stilden klasiğe, birçok stilde oturma odası dekorasyon fikri verecek örneklerimizi birlikte inceleyebiliriz. Daha fazla oturma odası dekorasyon fikri edinmek isteyenler için, Sosyal platformlarda bulunan çeşitli dekorasyon fikirlerine göz atabilirsiniz. Yeni bir eve geçmeyi düşünenler ya da evin atmosferini değiştirmek isteyenler için, küçük dokunuşlar, dekorasyon stilinde uyum ve ahenk, ya da aykırı yaklaşımların sağladığı bütünlük gibi kavramlar söz konusu olabilmektedir. Sizler için seçtiğimiz göz kamaştırıcı oturma odası dekorasyon modelleri ile hangi stil ve tarzların sizlere hitap ettiğini bulabilirsiniz.

Elbette gözünüze hitap edecek oturma odası dekorasyonu oluşturmak her zaman aynı dili kullanan mobilya eşyalarından  geçmiyor. Mekanda canlılık ve enerji yakalamak üzere zıt renkleri ya da canlı renk ve desenleri kullanmak sizin elinizde. Oturma odası dekorasyonunda farklı desen ve renklerde koltuk takımları bir araya getirebilirsiniz. Hem kontrast yaratan dekoratif yastık modelleriyle, hem de canlı renklerin yakaladığı ahenkle sıcak bir atmosfer sunmayı başarabilirsiniz.

Modern stil dizayn edilmiş oturma odası dekorasyonu tavsiye edebiliriz. Oturma odası fikirleri arayanlara sade ve modern çizgileriyle şık bir bir dekorasyon örneği sunabilir. Kontrast yaratmak için renklerin dilini kullanmak ayrıca oturma odalarına canlılık katmayı hedefler. Pencere pervazlarından iç dekorasyon ögelerine kadar, koyu ve açığın bir arada bütünleşen görüntüsü estetik açıdan her zaman bir farklı değerler oluşturmaktadır. Koltuk takımlarında da artık birbirine benzeyen modelleri kullanmak zorunda değilsiniz, amaca ve uygulayacağınız stile özgü farklı koltuk modellerini bir amaçla bir araya getirmeniz mümkün.

Dekorasyonda farklı renklerde koltuk modelleri kullanmak isteyebilir, hem de belirlediğiniz ölçülerde renk akışını yakalamak mümkün olacaktır Örneğin lacivertten maviye, bejden krem rengine akan yelpazeyi bir şablon olarak hedef alabilirsiniz. Öte yandan belirlediğiniz renk şablonu içerisinden seçeceğiniz renklerle koltuk modelleriniz, oturma gruplarınızla harikalar yaratabilirsiniz. Uyum ve ahengi yakalayan renk şablonunu içeren halı modelleri ise oturma odası dekorasyonunu tamamlayan unsurlardan yalnızca biri.

Doğayı anımsatabilen ve iç içe izler taşıyan doğal dokuları kullanmayı sevenlere, şık bir oturma odası dekorasyonu örneği isterseniz ahşabın sıcaklığı yün post bir halı ve kızıl tonları birbiri ile harmanlayabilirsiniz. Doğadaki hayvanların estetik çizgilerinin kullanıldığı sandalye, koltuk ve zemin örtüsü tasarımı oturma odası dekorasyonunda ön plana çıkan dokulardan olacaktır. Hali hazırda sahip olduğunuz oturma odası mobilyalarınıza farklılık katmak için doğadan izler taşıyan aksesuar ya da tek bir koltuk modeli ile atmosferi değiştirebilmeniz de mümkün Öte yandan oturma odası dekorasyonunda özgün mobilya aksesuarları kullanmak isteyebilir, karakteristik bir hava yaratabilirsiniz.

Bitki ve çiçek yetiştirmeyi amaç edenler sevenler ve bunu oturma odası dekorasyonunun bir parçası haline getirmek isteyenlere ilham veren fikirlerle devam edebiliriz . Çiçek ve bitkileri mümkün olduğunca doğal ışıkla buluşturan tasarımlar yapabilirsiniz, cam bölmeler kullanılarak muhafaza edilmiş. Sadece balkon veya teras dekorasyonu ile kalmamak üzere, oturma odaları ve salonlarda da ayrılacak alanlarda muhafaza etmek hem işlevsel, hem de estetik değerler katabilmek mümkün.

Belirli bir uyum ve ahengi yakalamak üzere farklı stilleri bir araya getirmek isteyenlere zarif bir oturma odası dekorasyonu örneği istiyorsanız. Oturma odanızı dekore ederken mutlaka belli bir stile bağlı kalmak, belirgin hükümleri yerine getirmek zorunda değilsiniz aslında. Ruhunuza hitap eden mobilya ürünleri, koltuk takımlarını anlatımımızda gördüğünüz gibi şık ve zarif dizayn edilmiş aksesuarlarla harikalar yaratmanız salonunuzu dönüştürmeniz mümkün Şık bir avize ile oturma odasına hareket getirecek gri beyaz bir halı modeli oturma odası dekorasyonunu tamamlayan unsurlardan. Dekoratif ayna modelleri ise hem salonlarda hem de oturma odası dekorasyonlarında oldukça ilgi çekecek alternatiflerdir.

Çok farklı renkleri bir araya getirmeye gerek kalmayabilir çoğu zaman, ölçülü ve kıvamında şık koltuk takımları ile kendi farkınızı yaratabilmektesiniz. Özellikle konuklarınızı ağırlarken ya da yakınlarınızla keyifli saatler geçirirken gördüğünüz gibi göze hitap eden zarif koltuk modellerini tercih sebebiniz olabilir. İçinizi açan çiçek desenleriyle ve renkleriyle oldukça cazip bir oturma odası dekorasyonu oluşturabileceğiniz takım, şık ve modern sehpa modelleri ve uyumlu halı modeli ile tamamlayabilirsiniz.

Göz yormayan bir akış yakalamak isteyenlere desen ve karmaşadan arınmış sade ve temiz bir oturma odası dekorasyonu da yapabilmeniz mümkün Tavan ve duvar zeminleri beyaz renk tercih edebilirsiniz . Aynı sade dil halı ve koltuk takımlarında da kullanabilirsiniz. Bunlar için ev dekorasyon online satış mağazaları ürünlerine göz atabilmeniz mümkün Aydınlık ve mekanı daha geniş gösteren, huzur ve dinginlik ihtiyacını karşılayan oturma odası dekorasyonu modelleri arayanlara fikir amaçlı yazımızı okuduysanız aklınızda beliren fikirleri hayata geçirmek için zaman kaybetmeyiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın