2020 ERKEK VE KIZ GENÇ ODA TASARIMLARI NASIL OLMALIDIR ?

Ev dekorasyonlarında salon, oturma odası, yatak odası tasarımları ve dekorasyonlarından sonra gelen ve üzerine fazla eğilmeden dekore edilen erkek çocuk genç odası dekorasyonları çocukların yaş gruplarına göre dizayn edilmesi ve çocuk gelişimlerinin de göz önünde tutularak tasarlanması gereken odalardır. Çocuk odası dekorasyonları incelendiğinde erkek ve kız çocuk yatak odası olarak iki başlıkta anıldığını ve cinsiyete göre özel çocuk odası fikirleri geliştirilerek dekorasyon yapıldığını görmekteyiz. Evladınızın gelişimi ve rahat bir erişkinlik çağına geçiş göstererek büyümelerini sağlamak adına profesyonel uzman görüşü alarak çocuk odası dekorasyon fikirleri arasından en ideal tercihleri yapmalısınız. Erkek çocuklar için ilgi alanı olan çizgi film karakterleri, yarış arabaları, arabalı yatak, spor branşları temalı konseptler yaratmak çocuğun hayal gücünün gelişmesine ve sevdiği ilgi duyduğu alanları sürekli göz önünde olması onlara ekstra katkı sağlayacaktır.

Bir erkek odası nasıl dekore edebilirim diye düşünüyorsanız sizi böyle alalım !!!
Bir erkek odası dizayn ederken  dekorasyon akımlarından yararlanmak kurtarıcı çözümler arasında. Modern dekorasyon fikirlerini kullanarak çocuğunuz için uygun bir tarz belirleyerek yapacağınız dekorasyonu öncelikle konsept şeklinde bir düşünceye sahip olmalıdır. Erkek çocuk genç odası dekorasyonu için ormanı andıran bir takım figürler, orada yaşayan kahramanlar veya hayvanlardan esinlenebilirsiniz, yarış arabaları ve motosiklet temalarını seçebilirsiniz, çizgi film kahramanlarını kullanabilir, karikatür illlüstrasyonlar kullanabilir ve deniz korsanı şekilleri ile çocuklarınızın mutlu olacağı rengarenk bir tasarıma imza atabilirsiniz. Renk seçimlerinde de önem vermeniz gereken en önemli nokta nötr renklerin canlı renkler ile harmanlanmış olmasıdır. Erkek çocuk odası fikirleri arasında yer alan fonksiyonellik her zaman ön planda tutulmalıdır. Bir yatak odası aynı zamanda bir çalışma odası veya oyun alanı olarak kullanılabilmelidir, çocuklar için odaları kendi yaşam alanları dünyaları haline getirilmelidir. Erkek odası dekorasyon önerileri ile ilgili olarak profesyonel erkek odası dekorasyonları fikirlerinin yer aldığı sosyal medya mecralarını pinterest homify gibi aktüel olarak dekorasyon önerileri yapan yerlerden görsel olarak fikirde alabilirsiniz.

Renkler ve desenlerin harmanlanması !

Erkek çocuk odası dekorasyonlarında en önemli iki etken renkler ve desenler olarak sıralayabiliriz. Dekorasyon içinde doğru renkler tercih edilmediğinde hem çocukların mutsuz olacağı hem de genel dekorasyonun kötü görüneceği bir erkek çocuk odasına sahip olmanız an meselesidir. Genç erkek odası dekorasyon tercihleri genel olarak canlı renkler olan turuncu, lila, nar çiçeği, kırmızı, sarı, yeşil gibi renkler ile nötr renkler olan gri, siyah, beyaz renklerin bir arada harmanlanması üzerine tasarlanabilmektedir. Bir orman konsepti kullanılacaksa yeşil rengin yoğun olduğu ancak beyaz renk ile dengelenen bir tasarım veya bir spor kahramanı işlenecekse duvar boyunca spor branşına ait resimler canlı renkler ile vurgulama yapılırken arka plan ve diğer mobilyalar gri veya beyaz renkte tercih edilmektedir. Böylece nötr renkler ile canlı renkler uyum içinde kullanılmış olur.

Erkek çocuklar için odalarında sürekli kullanılan renkler erkek cinsiyeti ile bağdaştırılan renkler olan mavi, kahverengi, gri, kırmızı renkler olarak bilinmektedir. Bu renkler yoğun bir şekilde duvar dekorasyonunda, seçilen mobilyalarda, çocuk yatağında ve nevresimler de görülmektedir. Canlı ve soğuk renkler olarak kullanılan bu renkler dekorasyonun temelini oluşturmaktadır. Erkek odası önerileri incelendiğinde erkek çocuklarının bu renklere bayıldığı ve kendilerini mutlu hissettikleri de gözlemlenmektedir. Canlı renklerin yanında soğuk tonlamalar olan beyaz, siyah, gri, açık turuncu ve bej renkleri de ana renkler olarak kullanılan renkler arasına girmektedir. Renkler dışında kullanılan figürler de genel olarak renk kombinasyonları ve ahşap özellikli malzemelerin doğal desenleri olabilmektedir.Kullanılan mobilya desenleri, perde ve nevresim gibi aksesuarların renk desenleri erkek çocuk odaları içinde çok fazla kullanılır.

Erkek odası için mobilyalar nasıl seçilmelidir ?

Erkek çocuklarımızın odaları içinde kullanılan mobilyalar dekorasyonun asilliği zarafeti aynı zamanda çocuk gelişimi için oldukça önem arz etmektedir. Yapılacak dekorasyon içinde yerleşim planının oluşturulması da ayrıca önem verilmesi gereken ayrıntılardır, çocuk için oyun alanı bırakılması, gelişim çağındaki hareketli çocuğun güvenliğinin sağlanması gibi konular ele alındığında mobilyalar çok önemli bir konuma gelmektedir. Genç odası fikirleri arasında bir yatak veya ranza ile bir dolap tercih edilerek tasarlanabileceği  gibi çocuk eşyalarını muhafaza etmek için ayrıca çekmeceler, depolama alanları veya oyun masası, oyun alanı çitleri, oyuncak rafları da tercih edilmektedir. Mobilya seçimlerini de yaş gruplarına  uygun olacak şekilde yapılmalı ve çocuk boyu ile doğru orantılı tercih edilmelidir. Orantısız seçilecek olan mobilyalar fonksiyonel olmayacağı gibi dekorasyonun da orantısız olmasına sebep olacaktır. Erkek odası fikirleri arasında yer alan duvar dekorasyonlarını raflar ile birlikte yapabileceğiniz gibi sade duvar dekorasyonları şeklinde de yapabilirsiniz. Çocuğunuzun sevdiği kahramanları, oyuncakları, çizgi film kahramanlarını duvara işleyebilir veya sadece oyuncaklardan oluşan bir duvar dekorasyonu da yaparak çocuğunuzu mutlu edeceğiniz etkileyici ve göz kamaştırıcı bir erkek odası dekorasyonu da yapabilirsiniz.

Erkek odası dekorasyon fikirleri

Erkek odası dekorasyon fikirleri çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Çocuğunuzun hayal dünyasını geliştirmek için yarış arabası tasarımına sahip bir yatak takımı ile birlikte duvara yarış simgelerinin resmedildiği bir duvar dekorasyonu da yapabilir, oyuncaklardan oluşan bir dünya tasarlanabilir, orman canlılarının birbirleri ile oyunlar oynadığını gösteren bir duvar dizaynı yapabilir, gökyüzü veya deniz temalı duvar kağıtları ile dünyayı resmedebilirsiniz, oyun alanı ile yaşam alanını ayırarak çocuğunuza disiplin kazandıracak özel uygulamalar yapabilir yaşam alanlarını güzel ortamlara dönüştürebilirsiniz.

Çocuk odası dekorasyonları için yapılan duvar dizaynları arasından dünya haritasını kullanabilir, özel çocuk afişleri gibi duvar kaplamalarını tercih ederek çocuğunuzun ilgisini çekecek tasarımlar ile harikalar yaratabilirsiniz. Duvara yapışkanlar, etiketler ve stikerlar kullanarak çocuğunuzun hayal gücünü zenginleştirebilirsiniz, bu etiketlerin yerlerini sürekli değiştirerek çocuğunuza dikkat ve motivasyon kazandırmanız mümkün. Ayrıca erkek çocuk yaş grubuna  göre çizim tahtaları veya oyun alanı içinde tebeşir tahtası koyarak çocuğunuza farklı bir oyun ve deneyim alanı kazandırabilirsiniz.

Erkek çocuklarımızın oda  fikirleri ve erkek odası tasarımları için tercih edilen perdeler hem çocuk odası dekorasyonu ile hem de erkek çocuklarının tercih ettiği renkler ile uyum içerisinde olmalıdır. Tercih edeceğiniz renkler ve kullanacağımız desenlerde  her zaman canlı pastel renkleri, nötr renkler ve erkeklere özgü renkler arasından seçilmiş renkler tercih edilmelidir. Tasarımcıların da vurguladığı gibi, yastık, nevresim ve yorgan gibi aksesuarlarda aynı renk ve desenlere sahip olmalı ve oda için renk harmanı kusursuz bir şekilde yapılmalıdır

Erkek odası yerleşim planı ve dekorasyonu

Erkek odası tasarımı yapılırken yerleşim planı çocuğun isteklerine ve yaşam tarzına göre yapılmalıdır. Kapıyı açtığınızda çocuğunuzun güvenliğini sağlayan bir giriş alanı olacak şekilde yerleşim planı yapılmalıdır. Kendi başına dışarı çıkmak istediğinde güvenli bir şekilde dışarı çıkmasını sağlayan güvenli bir giriş alanı oldukça önemlidir. Çok fazla oyuncağı ve eşyası varsa özel depolama ve muhafaza alanları oluşturulmalı, fonksiyonel mobilyalar tercih edilerek az mobilyaya sahip ancak çok fonksiyonel bir dekorasyon yapılmalıdır. Çocuk elbise dolapları çekmeceli ve özel tasarımlara sahip olacak şekilde tercih edilmelidir. Böylece hem dolap görevi görecek hem de depolama alanı olarak kullanabileceğiniz bir mobilya ile işlevsel bir dekorasyon yapma şansına sahip olabilirsiniz.

Bu tarz odalar için işlevselliğin en üst düzeyde olduğu yataklar tercih edilmeli, alt kısımları depo alanı üst kısmı yatak görevi gören bu mobilyalar ve ya alt kısımlarını çekmece olarak kullanacağınız yatak tasarımları ile fonksiyonel ve yaratıcı dekorasyonlar yapılabilmektedir. Daha fazla eşya kullanmadan eldeki imkanlardan maksimum verim almak için yapılacak bir dekorasyon hem size hem de çocuğunuza fayda sağlamaktadır.

Kız çocuk odası tasarımı yaparken sizi sınırlayacak olan tek şey yine hayal gücünüzdür. Bunun yanı sıra  çocuklar gibi geniş ve cesur bir hayal gücü ile herkese ilham verecek ve kullanıcısını çok mutlu edecek dekorasyonlar tasarlamanız da mümkündür. İnternette bulunan pinterest ve benzeri platformlarda  bulacağınız binlerce farklı çocuk odası dekorasyonu ilk adımı atmanızda size yardımcı olacaktır. Kız çocuğu için genç odası dekore ederken, bebek odası ya da erkek çocuk yatak odasından farklı olarak nelere dikkat etmeniz, neleri gözden kaçırmamanız gerektiğini, uzman ellerden çıkmış birbirinden güzel tasarımlarda göreceksiniz.

Kız çocuk odası dekorasyonu nasıl yapılmalıdır ?
Çocuk odası çocukların tapınağı, kalesi, evi ve sığınağı olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Her şeyiyle onlara ait olan bu alanın tasarımını yaparken onların ihtiyaçlarını, zevklerini, ilgi alanlarını ve hobilerini göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz. Günün en verimli saatlerini geçireceği, zihinsel ve bedensel gelişimi için ihtiyaç duyacağı birçok etkinliğe zaman ayıracağı bu alan, muhakkak onun da fikrini alarak tasarlanmalıdır. En sevdiği renkler odanın her yerini süslemeli ve bütün mobilyaları onun ihtiyaçlarına göre seçilmiş olmalıdır.

Odanın genişliği, ölçüleri, pencere sayısı, kolonları, gün ışığından ne kadar yararlanabildiği, balkonu ve diğer bütün mimari özellikleri dekorasyon üzerinde zevk ve ihtiyaçlarınızdan daha etkin rol oynamaktadır, buna rağmen yaratıcı dekorasyon çözümleri ile en elverişsiz odalara bile cennet gibi tasarımlar uygulayabilirsiniz. Odanın bütün dezavantajlarını hesaplamalısınız, pratik çözümlerle onları birer avantaja çevirebileceğiniz bir geçek bunu bilmeli ve bu konuda uzman desteği almaya sıcak bakmayı da ihmal etmemelisiniz. Söz konusu biricik kızınızın kıymetli odası olunca hataya yer yok elbette.

Genç odası için atacağınız ilk adım kızınızla birlikte örnek tasarımlara göz gezdirmek olacaktır. Bu esnada nasıl bir oda istediğiyle ilgili fikirleri oturmuş ve siz de bu fikirler hakkında birkaç ipucu yakalamış olacaksınız erkek çocukta ilerlediğiniz gibi ilerlemelisiniz aslında. Ardından odanın özelliklerine göre bir yerleşim planı çıkararak hangi mobilyalara ihtiyaç duyacağınıza karar vermelisiniz. Kızınız nasıl bir yatakta uyumak istiyor mesela? En sevdiği renkler neler hangileri ? İlgi alanlarına özel ne gibi aksesuarlar seçebilirsiniz ? Bu soruları yanıtlayarak işe başlayabilirsiniz.

Kız çocuk odası için yatak ve aksesuarları

Kız çocuk odası dekorasyonunda en önemli parça yatak ve yatak dekoratif aksesuarlardır. Ortopedik özelliklere sahip, sağlıklı kumaşlardan üretilmiş yatak modelleri çocuk odaları için ideal seçimler olacaktır. Ayrıca sağlıklı bir uyku için geniş ve yumuşak bir yatak seçmenizde harika bir uyku imkanı sağlayacaktır. Yatak koruyucuları yatağı daha konforlu hale getirmek için de tercih edilmektedir buda atlanmaması gereken detaylardan biriydi unutmayalım, hijyen avantajları da düşünüldüğünde bir yatak koruyucusunu da dekorasyona dahil edebilmektesiniz. Bunların yanı sıra bol sayıda kırlent ve yastık ile sınırsız konfor sağlayacak bir yatak oluşturmak yine mümkün olacaktır.

Karyola alırken odanın dekorasyon konseptine uygun ve ek depolama çözümleri barındıran bir modeli değerlendirmek sizlerin yararına olacak. Ağır klasik modeller yerine daha pratik ve çok işlevsel tasarımlara yönelebilirsiniz. Modern ve minimal tarzlara sahip karyolalar uygun aksesuarlarla birlikte hemen her stile uyum sağlayabilmekteler. Özellikle açık tonlar, pastel renkler ile dekore edilmiş yatak odalarını tamamlamaktadır.

Yatak üzerine kullanacağınız uyku seti veya nevresimler de ise tercihinizi modern desenlerden yana kullanabilirsiniz Rustik ve Akdeniz gibi stillere küçük çiçek desenleri uyum sağlarken modern ve minimal stillere geometrik desenleri tavsiye edilmektedir. Ayrıca birden fazla nevresim ve pike kullanarak yataklarda daha yumuşak bir görüntü oluşturmak mümkün.

Kız çocuk odası için en uygun mobilyalar

Mobilya seçimi çocuğunuzun yaşına ve ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir. Çalışma masası, konforlu bir çalışma sandalyesi, kıyafet ve aksesuarlar için çok bölmeli işlevsel dolaplar, kitaplık, ufak bir şifonyer ve aynalı bir tuvalet masası kız çocuk odasının başlıca ihtiyaçları olarak belirlenebilir. Bu mobilyaların ergonomik tasarıma sahip olmasına, kolay kırılıp dağılacak malzemelerden üretilmemiş olmasına ve kolay temizlenebilir olmasına özen göstermelisiniz

Duvarlar için en uygun renkler hangileri olmalı ?
Çocuk odası duvarlarında kullanacağınız renk tonlarını odanın genişliğine göre belirlemekte fayda sağlayacaktır. Geniş ve ferah odalarda koyu renk dekorasyon yapma şansınız var ancak küçük odalarda mutlaka açık tonlar kullanmanız gerekmektedir. Fuşya, sepya, mercan, sarı, krem, beyaz, antrasit, cam göbeği ve beyaz renkleri rahatlıkla kullanabilir farklı tonları harmanlayabilirsiniz. Duvar dizaynı da oldukça önemlidir farklı renk kombinasyonları ile harika tasarımlar oluşturabileceğiniz gibi duvar kağıdı ve yapıştırma gibi uygulamalarla da odaları trend hale getirebilirsiniz. Renk kleri birbiri ile karıştırmayı düşünüyorsanız aynı rengin birkaç farklı tonundan oluşan monokromatik renk demetlerini denemekte fayda var. Ya da kontrast veya armonik renkleri bir arada kullanarak capcanlı dekorasyonlara ulaşabilirsiniz.

Yıllarca akıllara kazınmış olan ve adeta bir kuralmış gibi izlenen “kızlara pembe, erkeklere mavi” klişesini bir kenara bırakmanın vakti gelmedi mi ? çocuğunuzun hayal gücünü tek renkle sınırlamayan tasarımlar oluşturmalısınız. Duvarın birini devasa bir dünya haritası ile kaplayarak merakını bileyecek uygulamalar da kullanabilirsiniz.

Kız çocuk odası stilleri nasıl uygulanmalı ?
– Modern ve minimal stil kullanılabilir Modern stil süslemelerden, işlemelerden, abartılı desen ve yaldızlardan uzak bir stil olarak uygulanabilir. Son derece sade ve kullanışlı ögelerden oluşmaktadır. Özgür, ne istediğini bilen, cesur kız çocukları için bu stilin örneklerine göz atmalısınız.

– Endüstriyel stil: Deri, ham beton, masif, demir ve cam gibi ögelerin gelişigüzel bir görüntüyle ince bir dengede birleştirildiği konsepte verilen addır. Yaratıcılık ve cesaret gerektirmektedir. Koyu renkler, atölyeden yeni çıkmış görüntüsüne sahip ögeler bu stilin vazgeçilmezleri olarak bilinir.

– İskandinav stil: Mavi, beyaz ve toprak tonlarının sıkça kullanıldığı doğal ve şık bir tarzdır. Buram buram dağ evi kokan bu stil, kış mevsimini çok seven, battaniyeler arasına gömülüp kitabını okuyan kız çocukları için vazgeçilmez olacaktır.

– Akdeniz stili ise Ferahlığın diğer adı olarak bilinmektedir stilinde okyanus temasına, pırıl pırıl camlara, uzun tül perdelere, çiçek desenli örtülere, bolca keten ve tüylü kumaşa ve ahşap ögelere yer verebilirsiniz. Bu stil yazın sudan çıkmayı bilmeyen kız çocuklarının stili olarak kullanılabilir.

– Eklektik stil: Birkaç farklı stilden ögenin başarılı bir uyumla bir araya getirildiği eklektik stilde en uç noktalardaki zevklerinizi bile kullanmakta özgürsünüz. Farklılığıyla gurur duyan kız çocukları için tavsiye edilebilecek en ideal stildir diyebiliriz.

Çocuk odası dekorasyonunda doğru aydınlatma nasıl yapılmalıdır ?
Asla atlanmaması gereken detaylardan biri de elbette aydınlatmadır. Odanın doğru bir şekilde aydınlatılmış olması vaktinin nerede ise tamamını odada geçirecek olan çocuğun sağlığı açısından önem taşımaktadır. Odanın gün ışığından yeterince verim alabiliyor olması ve birden fazla ışık kaynağı ile birkaç farklı noktadan aydınlatılabiliyor olması gerekmektedir.

Siz ve çocuğunuz Hayal edin yeter gerisini İnegöl Mobilya Vadi halletsin. Birbirinden şık dekoratif aksesuar ve Genç odaları için https://www.inegolmobilyavadi.com/  web sitesini ziyaret edebilir detaylı bilgi almak için Müşteri temsilcileri ile görüşebilirsiniz.

İNEGÖL MOBİLYA VADİ  MOBİLYADA BULABİLECEĞİNİZ KATEGORİLER ;

  • Arabalı Yatak
  • Genç Odaları
  • Bebek Odaları
  • Yatak Odaları
  • Yemek Odaları
  • Koltuk Takımları,
  • Dekoratif Mobilyalar

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın