Boya İle Mobilya Uyumu Nasıl Yapılmalı?

Evimizin modern ve şık görünmesi hepimizin isteğidir. Bunu yapmak ise küçük rötuşlarla çok kolaydır. Eğer mobilya renginiz koyu ise açık renklerde boya badana yaptırmanız daha iyi olacaktır. Özellikle salon evin en çok kullanılan yeridir. Salonun duvar renk ve dekorasyonu önemlidir. Duvar odaların en çok yer kaplayan alanı olduğu için ve ilk göze çarpan yer olduğundan renk seçimi çok önemlidir.

İlk yapmanız gereken duvar renginin ne olacağına karar vermek. Buna karar verirken mobilya ve zemin renginiz de uyumu yakalamalısınız. Boya renginiz koyu ise açık mobilya ve parkeler seçmelisiniz. Ya da boya rengi açık ise mobilya ve zemin renginiz açık olması ile uyumu yakalayabilirsiniz. Son zamanlarda en çok tercih edilen gri, beyaz  ve tonlarıdır. Bunun yanı sıra ahşap, taş duvar veya duvarın bir kısmını duvar kağıdı ile kaplamak daha çok tercih edildiği için popüler oldu. Salonun televizyon koyacağınız kısmı taş duvar ile, yemek masası veya konsol koyacağınız kısmı farklı renkle yada duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz. Son yıllarda duvar kağıtları çok fazla kullanılmaya başlamıştır. Farklı model, desen ve renklerle duvarlarınıza modern bir şıklık katabilirsiniz. Tüm bunlara karar verdikten sonra tek yapmanız gereken iyi bir boya ustası olacaktır. Çünkü bilinçsizce yapılan boyama ve duvar kaplama size sonradan büyük iş çıkarabileceği gibi hoş sonuçlarda doğurmayacaktır. En basit örnekle iyi bir usta boya yapılırken zemine zarar gelmemesi için gerekli önlemleri alacaktır. Ayrıca boyadan kalan kaba temizliği zemine zarar vermeden bıçak gibi keskin alet kullanmadan temizleyecektir. Boyadan sonra sadece size kalan tozunu almak ve mobilyalarınızı isteğinize göre yerleştirmektir.

Boya işlemi bittikten sonra duvar aksesuarları içinde bir seçim yapabilirsiniz. Raflar bunlar için ideal bir yöntemdir. İster kitap rafı olsun isterseniz süs amaçlı kullanın. Değer verdiğiniz eşyalarınızı koymak için güzel kutular oluşturabilir ve hoş bir hava katabilirsiniz salona. Bunların dışında duvar süslemeleri de yapabilirsiniz. Duvar için en modern ve trend aksesuar tablolardır. Güzel bir yağlı boya tablo salonunuza ayrı bir hava katacaktır. Tavan içinde genelde düz tavanlar tercih edilmektedir. Şık bir avize ile tavan dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Klasik bir salon dekorasyonu yapacaksanız düz bir tavan ile şık bir avize tercih edebilirsiniz.

En son perde ve halılarınızı seçmek kalıyor. Salonunuz için seçeceğiniz perdenin modeli ve rengi uyguladığınız salon dekorasyon fikirleri ile uyumlu olmalıdır. Bütün tercihleri ve seçimleri yaptıktan sonra geriye sadece uygulamak kalmakta.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın