İçerik Ekleme Kuralları

Bilgi World, Türkçe Bilgi ve İngilizce World yani dünya kelime uzantısı ile oluşturulmuş, Bilgi Dünyası anlamına gelen bir Bilgi Portalı’dır. Neyi amaçlıyoruz ? Niçin bu siteyi kurduk ? En basit anlamıyla, Bilgi Paylaşımı diyebiliriz. Daha fazlasını merak mı ediyorsunuz ? Lütfen okumaya devam edin.

Öncelikle Bilgi kelimesinin anlamına bi bakalım.

bilgi

  1. insan aklının alabileceği gerçek, olgu ve ilkelerin tümüne verilen ad.
  2. bir konu ya da iş konusunda öğrenilen ya da öğretilen şeyler.

Dünyamızdaki her konu yada iş konusunda öğrendiğiniz yada öğretmek istediğiniz tüm bilgileri bu platformda paylaşabilirsiniz. Gönderdiğiniz bilgileri Kısa Bilgiler ve Uzman Yazıları olarak sınıflandırıyoruz. 2.000 kelime ve altındaki tüm içerikler kısa bilgi olarak değerlendirilir. Sitemize üye olan tüm kişilere İçerik Sağlayıcı yetkisi veriyoruz. Bunun anlamı üye olduktan sonra, istersen sende bilgini hemen paylaşmaya başlayabilirsin. Eklenen içerikler gözden geçirildikten sonra yayınlanmaktadır. Çünkü web sitemizin bilgi çöplüğüne dönmesini istemiyoruz. Verdiğiniz bilgiler kolay okunabilir ve diğer kullanıcılara bir değer katmak zorundadır. Gönderdiğiniz içerikler bu nedenle yayına alınmayabilir. Kullanıcıların, wow, süper, bu harika gerçekten, iyi ki varsın diyebileceği bilgiler bekliyoruz sizlerden.

İnternet kullanımının artması ile birlikte, birçok bilgi internette dolaşmaya başladı. Bu bilgiler ne kadar güvenilir ? Kaç tanesi bir uzman tarafından yazıldı ? Ne yazık ki bilmiyoruz. Ya da her uzman tarafından yazılan bilgi gerçekten yüzde yüz doğru mu ? Hayır tabi ki dediğinizi duyar gibiyiz. Ya da insanlar kendilerini geliştirerek bir uzman dan bile daha bilgili olabilir mi ? Yada onun paylaştığı bir bilgi, herkes için süper olabilir mi ? Wow.. aradığım buydu işte. Sağ ol dostum diyebilir miyiz. Çünkü her gün eskiye nazaran, daha fazla bir oranda, internet üzerinden araştırma yapıyoruz. Bir şeyler inceliyor, okuyor ve öğreniyoruz. Biz bu amaçla bu siteyi kurduk, uzman veya uzman olmayan ancak bir şeyler bilen, bu bilgiyi öğrenmek için zaman ve emek harcamış ve bilgisini paylaşmak isteyen kişi ve firmaları bir araya getirmeye çalıştık.

Her türlü bilgiyi yayınlayabilir miyim ? Evet. Özgürsünüz. Tabi ki yasalara, kişilerin hak ve özgürlüklerine saygılı olmalısınız. Hepimiz ilk okuldan, şuan bulunduğumuz yaşa kadar bir şeyler merak ettik, bir şeyler öğrendik yada öğrenmek zorunda kaldık. Yada deneme yanılma yoluyla kendimiz keşfettik. Bildikleriniz, bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler için dünyaya bedel. Eğer sizde bilginizi paylaşmak istiyorsanız, seviyeli, saygın, doğru şeyler yapmayı amaçlayan bir bilgi portalı arıyorsanız, şuan doğru yerdesiniz. Diğerleri neler paylaşmış inceleyebilirsiniz. Belki sende bir şeyler paylaşmak istersin kim bilir.

Her içeriği ekleyebilir miyim ?

Yasalara ve kişilerin hak ve özgürlüklerine saygı gösterdiğin müddetçe ve aynı şekilde bu sitenin Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikasına uyduğun müddetçe, muhtemelen gönderdiğin içeriği siteye ekleyeceğiz. Tabi ki bu bilgi ile ilgili tüm sorumluluğun sende olduğunu unutmamalısın. Bizde senin gibi, yasalara ve kişilik haklarına saygılıyız, kullanım koşullarında da açıkça belirttiğimiz üzere, resmi makamlara gerekli görüldüğü takdirde bilgi vermek zorundayız. Bu nedenle site amacı dışında kullanılmamalıdır.

Kullanım Koşulları

3.3. Gizli Bilgiler, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapılmasının zorunlu olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanabilecektir.

Bilgi World, gerekli tüm teknolojik önlemleri almış olsa da örneğin içerikteki hatalar veya ihmaller, web sitesinin kullanılamaz olması veya içerikte virüslerin veya kötü amaçlı yazılımların aktarılması sonucunda ortaya çıkabilecek zararlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacaktır. Kullanıcılar web sitesinden üçüncü şahıs web sitelerine yönlendirilebilir. Sağlayıcının üçüncü şahıslar tarafından web sitesine eklenen içeriği her zaman kontrol edemeyeceği dikkate alındığında, sağlayıcı söz konusu içerikle ilgili herhangi bir sorumluluk kabul edemez.

İçerikler kullanıcılar tarafından eklenmektedir. Kullanıcılar tarafından eklenen içerikler %100 doğru olmayabilir, eksik veya hatalı olabilir. Bilgi World bu anlamda hiçbir sorumluluğu yoktur. Bununla birlikte, site içeriği ile ilgili, kaldırılmasını veya değiştirilmesini istediğiniz, bir bölüm olursa, lütfen iletişim bilgilerimizden bizimle iletişime geçiniz. Mümkün olduğunca, en hızlı sürede talebinizi inceler ve gerekli ise, söz konusu içeriği siteden kaldırır veya gerekli düzenlemeleri yaparız. Amacımız, tüm kullanıcıların doğru bilgiye ulaşabilmelerini sağlamak ve bunu yaparken de diğer kişilerin haklarını korumaktır.

Kısa İçerikler Ekleyebilir miyim ?

Evet. Kısa içerikler ekleyebilirsiniz. Ancak 2.000 kelime ve üzeri bir içerikle yazılmış ve belli bir konuda bilgisi olan, gerçekten belli bir emek harcamış kişilerin gönderdiği içerikleri Uzman Yazıları olarak değerlendiriyor ve bazı ayrıcalıklar tanıyoruz. Yapılan araştırmalara göre, 2.000 kelime ve üzeri metinler, çoğunlukla o konuda bir inceleme yapmış, üzerinde düşünülmüş veya bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan kişiler tarafından yazılıyor. Bizde bu nedenle uzmanlar tarafından yayınlanan tüm yazı ve içerikler için 2.000 kelime sınırlaması getirdik. Bunun anlamı şu, ne hakkında yazıyorsanız yada yazmak istiyorsanız, gerçekten bu konu ile ilgili tüm detayları paylaşmak zorunda hissedeceğiniz bir ortam oluşturmak istedik. Çünkü 2,000 kelime ve üzeri bir metin yazabilmek gerçekten bilgi gerektirir. Herhangi bir konu da içerik yazmayı denerseniz, ne demek istiyoruz, bizi anlayacaksınız. 2.000 kelime ve altı yazılar kısa bilgi olarak değerlendirilmekte ve gerçekten diğer kullanıcılara değer katacak bir bilgi ise, sitemizde yayınlanmaktadır. Aksi durumda, siteye eklenmemektedir.

İlgili Kategori 2000 kelime ve altı yazılarda, link vermenize izin vermiyoruz. Ancak isteyen üyelerimiz iletişim bilgilerini yazı altına ekleyebilir. Yada sadece Ad, Soyad vb. belirtebilir. İçerik Ekleme Kurallarımız aşağıda belirtilmiştir.

İÇERİK EKLEME KURALLARI
İçerik Karakter Sayısı
Kısa Bilgiler 2000 kelime ve altı belli bir konuda bilgi veren yazılar, Kısa Bilgiler olarak sınıflandırılmaktadır. Kısa bilgilerin alt kısmına, arzu ederseniz, firma ünvanı, adresiniz, sabit telefon, cep telefonu vb. iletişim bilgilerinden hangisini eklemek isterseniz, ekleyebilirsiniz yada bu alanı boş bırakabilirsiniz.
Uzman Bilgileri 2000 kelime ve üstü belli bir konuda bilgi veren yazılarda, arzu ederseniz, firma ünvanı, adresiniz, sabit telefon, cep telefonu vb. iletişim bilgilerinizi ve hatta varsa web adresinizi ekleyebilirsiniz.
Firma Detayları, Ürün ve Hizmet
  1. Firma Detayları, Tarihçe, Sunduğunuz Ürün ve Hizmetler Hakkında Bilgiler.
  2. Detaylı Tek Ürün veya Hizmet Tanıtımı
  3. Ürünler arasındaki farkları izah edebileceğiniz bir Ürün ve Hizmet Karşılaştırma yazısı.
  4. Eğer Yazılarınız, 2000 kelime ve altında ise, firma ünvanı, adresiniz, sabit telefon, cep telefonu iletişim bilgilerinizi yazınızın sonuna ekleyebilirsiniz. Ancak Web adresinizi paylaşamazsınız. Eğer web adresinizin link olarak eklenmesini istiyorsanız, biraz çaba sarf etmenizi bekliyoruz. Oluşturduğunuz içerik editörlerimiz tarafından incelenecek ve uygun görülürse yayına alınacaktır.
Tüm kişiler ÜCRETSİZ olarak web sitemize üye olabilir. Üye olduktan sonra, ücretsiz olarak, İçerik Sağlayıcı sıfatı ile sitemize yazı ekleyebilir. Gönderdiğiniz yazılar, Editör onayından sonra yayınlanmaya başlayacaktır. 

Bu kadar uzun bir yazıyı kim okuyacak ? Yada okunması için tavsiyeleriniz nedir ?

Eğer bir konuda gerçekten bilginiz varsa, bu konu ile ilgili muhtemelen tüm soruların cevaplarını biliyorsunuzdur. Cevabınızı bilmediğiniz sorular içinde mantıklı çözümler üretebilir veya bilgi veya birikiminiz ile sorunu çözebilirsiniz. Biz bu kişilere Uzman diyoruz. Kendi alanında yıllarını vermiş kişiler, tabi ki bilgisini paylaşmayı seven kişiler arıyoruz. Paylaşıldıkça eksilmeyen tek şey bilgi belkide. Birde sevgi var tabi ki. İşini seven, bilgili, paylaşmayı seven kişiler tarafından yazılmış içerikler okumayı biz seviyoruz, muhtemelen sizde seveceksiniz.

Eğer bu vasıflara sahip iseniz, eminiz ki yazılarınız birçok kişi tarafından okunacak ve takdir edilecektir. Yıllarca işimiz gereği SEO uyumlu makaleler yazdık bu nedenle birçok konu hakkında araştırma yaptık ve yazılar yazdık. Kısaca harcadığınız zamanın ve emeğin değerini en iyi biz anlarız, bunu söyleyebiliriz.

Yazılarınız ne kadar içten ve bilgi verici olursa, o kadar etkili olur. Kişiler okurken sıkılmamalı, yazı içeriğinde duygusal ifadeler kullanabilirsiniz, hem bilgi verici olmalı hemde konuşma diline yakın olmalı. Yeni bir şeyler öğrenmiş veya bir şeyler başarmış bir çocuğu düşünün, tüm heyecanı ile anlatır hatta bazen nefes almayı bile unuttuğunu sanırız. Anlatırken de çok mutludur ve karşı taraf da onu dinliyor ve takdir ediyorsa, o zaman mutluluğu bir kat daha artar.

Yazı içeriğinizde resimler kullanmanız, özellikle renkli resimler kullanmanız, ilgiyi arttıracaktır. Konu ile ilgili en az bir resim eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Yazı içeriğinde istatistik veriler kullanmanız, konuya ne kadar hakim olduğunuzu veya bu konuda araştırma yaptığınız izlenimi uyandıracaktır, bu nedenle açıklamalarınız tablolar ile destekleyebilir, yüzdeler vs verebilirsiniz. Bu okunma potansiyelini arttıracaktır.

Yazı başlıklarınızı ilgi çekecek şekilde tasarlayın, sanki metin reklamlar gibi düşünün, yazı başlığında rakamlar ve parantezler kullanabilirsiniz. Başarılı olmanın bilinen 10 yöntemi gibi.

Aşağıdaki tavsiyeleri dikkate alarak, okunma oranı yüksek yazılar oluşturabilirsiniz

  1. Başlıklarınızda sayılar veya parantezler kullanın.
  2. Yazı başlığınızı, sanki bir adwords reklamı gibi, başlık ve açıklamayı teşvik edici şekilde düzenleyin.
  3. Yazılarınız için kısa url adresleri oluşturmanız bir avantajdır. Kolay ve akılda kalıcı olur.
  4. URL leriniz tanımlayıcı olsun. Urun-ismi gibi. Kısaca yazı içeriği ile alakalı olmalı.
  5. En az 2000 kelime ve üzeri içeriği olan, uzun yazılar yayınlayın. Eğer akıcı bir yazı yazabilirseniz, hem kullanıcı detaylı bir bilgi alabilecek hemde sizi takdir edecektir.
  6. Yazı içeriğinizde kısa cümleler kullanın. Bu yazınızın okunabilirliğini %58 oranında arttıracaktır. Kısa paragraflar, alt başlıklar ve listeler kullanın, yazı içeriğiniz kolay taranabilir olsun.
  7. Yazı içeriğinize en az bir resim ekleyin ve renkli resimler kullanın. Yazılarınıza eklediğiniz resim kalitesi ne kadar yüksek ise, okunma oranı ve paylaşım oranı o derece de artacaktır.
  8. Aynı yazı içeriğinizde duygu belirtici ifadeler kullanın, wow… asla,  harika vb. Yapılan istatistiklere göre, samimi olarak yazılan yazılar, diğer yazılara göre daha çok tercih edilmektedir. Aynı şekilde bir ürün veya hizmet tanıtımı yapıyorsanız yada ürünler arası karşılaştırma yapıyorsanız, sanki müşteriniz iş yerinize gelmiş ve şuan ona ürünlerinizi tanıtıyor gibi düşünebilirsiniz. Çünkü yazınızı okuyan kişi, verdiğiniz bilgilerden etkilenebilir ve potansiyel bir müşteriniz de olabilir.

Tabi birde teknik konular var, yazılarınız ne kadar seo uyumlu olursa, yani arama motoru uyumlu olursa, internette daha okunur olacaktır. Kısa ve Tanımlayıcı URL kullanımı, Yazı Başlığı, Açıklama, Anahtar Kelimeler, Etiketler vb. bir sürü teknik ayrıntı var, bunların bir çoğu ile siz uğraşmak zorunda değilsiniz, editörlerimiz yazılarınızı yayınlamadan önce bazı düzenlemeler zaten yapacaktır. O yüzden sizin sadece yazı içeriğine odaklanmanız yeterli olacaktır. Bırakın bu kadar emek harcamış iken, bizimde çorbada bi tuzumuz olsun.

Bilgi World dünyasına yaptığınız katkılardan dolayı, şimdiden teşekkür ediyoruz.