2019 Yaz Tatili İçin Bu Seneyi Gözden Geçirdik!!

Kurban Bayramının en sevilen yanı şüphesiz ki 9 gün olması. Tüm şehrin kendisini umarsızca şehir dışına attığı hunharca tatil mekanlarına akın ettiği plajların dolup taştığı kimi için harika kimileri için üzüntülü geçtiği bir gerçek.

Bu yıl maalesef Karadeniz çok can aldı can yaktı hırçın dalgalara yenik düşen onlarca genç insan oldu ailelerine sabır ve rahmet diliyoruz.

Karasudan da kötü haberler geldi tam 3200 kişinin acillere akın ettiği kalabalık havuzlardan ve sıcak hava ile etkilenen bozuk besinleri yedikleri için çeşitli enfeksiyon şikayetleri ile hastanelerin dolup taştığı bir bayram tatili oldu onlar için hepsine Geçmiş Olsun.

Erken rezervasyon yapıp Otel oda satışı için kış aylarından ödemelerini yapıp tatilin tadını çıkartmak isteyen insanlarında otel kapılarında kapanan oteller tarafından mağdur edildiği haberlerini aldık her sene birbirine benzer olaylar silsilesi maalesef ki peşini bırakmamaya devam ediyor.

İstanbul’dan uzaklaşamıyorsanız İstanbul’da da gezilecek çok fazla ya da İstanbul’a yakın olan Sapanca turu veya Maşukiye turu yapmak için “istanbul daily city tours” sunan tur paketlerini tercih ederek güzel bir tatil geçirebilirsiniz.

Peki ya bunca insan tatil için nereleri seçti gelin bir bakalım ;

Çeşme elbette bu senede oldukça revaçta hatta o kadar ki Çeşmede ki otel sahiplerinin çağrısı herkesi şoke etti

Ne olur Şimdi gelmeyin Eylülde Gelin diye çağrı yaptılar öylesine tercih edilen Çeşme önümüzdeki sene bu kadar rağbet görür mü bilinmez.

Su borularının patladığı otellerde yer kalmayan susuz kalan ve hastalık riskleri ile karşı karşıya kalan tatilciler tatillerini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Uçaklarda Koltuk bulanamaz halde idi trafik ise beklenin aksine yok denecek kadar azdı sanırım herkes ulaşım araçlarını tercih etti keşke her tatil yollar bu şekilde olsaydı diye düşünmeden geçemiyoruz 🙂

Bir diğer tatil mekanı ise malum elit kesimin tercihi Bodrum !!! Bodrum sezonu ünlüleri hızlı gece hayatı ve pahalı mekanları ile sorunsuz kapatsa da Bodrum akıllarda hep kalandır diyoruz.

Alaçatı bu sene de doldu taştı tabi gitmeden olmaz dı adı vardı gezilmeli görülmeli checkinler yapılmalı idi alaçatı da olunduğunu herkes bilmeliydi nezihlikte bir dünya markası küçük belde tatilcilerini güzel ağırladı diyebiliriz.

Şu sokakların kibarlığına bir bakın ama ne kadar da nezih öyle değil mi? İnsanın fotoğraf çekilesi her köşede selfie patlatası geliyor öyle değil mi ? Ya mutfakları zeytinyağlu yemekleri ve meyhaneleri mezeleri balıkları vazgeçilmezler arasında canım alaçatı Çeşmeyi es geçip alaçatı da kaybolmak isterdim..

Ya Egenin bilinmeyenleri daha doğrusu Balıkesir egemi marmara mı yıllardır tartışılır bence ege kim ne derse desin Egenin en güzel köylerini içerisinde barındıran memleketimi ben seviyorum her sene de vazgeçilmezimdir Akçay bu senede oradaydım tatil izlenimlerimden bahsedeceğim elbette. Öncelikle şunu söyleyebilirim yollar bomboştu Cumartesi gecesi araba kiralama hizmetimizi alıp yola koyulduk. Eskihisardan feribot hoppp 4.5 saat sonra Balıkesirdeydik eskiden ne idi o yolllar 10 saat te gittiğimiz zamanları hatırlamıyor da değilim hani !!!

Neyse Tatil Start verdi Akçay’da tatil yapsam da hatta tüm çocukluk ve gençlik yıllarım oralı olduğumdan ötürü otomatik olarak orada geçse de denizine asla girmeyi sevmiyorum. Girmeyi tercih ettiğim plajlar Genellikle Ören , Altınoluk, Sarımsaklı ve Cunda tarafı diğer yerler tam anlamı ile çivi ve yosunlu olabiliyor. Bu nedenle ben bu seneyi Örende geçirdim klasik emekli mekanı ancak bu sene genç kesimde fark etmiş olacak ki oldukça kalabalık her yaştan aile bulabilmek mümkündü.

Her yönü ile benimsediğim bu şehrin samimiyeti iliklerime kadar işliyor ve her izinde soluğu burada aldığımı farkediyorum Türkiye’nin gezip görmediğim bir ili kalmadı ancak dedim ya buralar başka…

Oksijen seviyesi inanılmaz yüksek ilk önce bunu söyleyelim astım ve nefes darlığı başlangıcındaki hastalar için birebir tertemiz bir hava vaat ediyor kaz dağlarının eteklerinde kahvaltı enfes zeytinyağı ile donanmış sofralar muhteşem ziyafet sunuyor. Beach clupler ise tertemiz Özellikle Ayaz Beache teşekkürlerimizi sunuyoruz her sene gibi bu sene de harika dekorasyon yapmışlar.

Gençler için gece clupleri yaygın değil bir kaç tane var ancak yeterli 🙂 Kafa dinlemek için daha Uygun bir yer diyebiliriz. Aynı zamanda akşam yemekleri için seçenekleriniz oldukça çok By Doğan bu sene keşfettiğim mükemmel mekanlardan ve artık vazgeçilmez mekanım olarak tarihe geçti mekan tanıtımı ve menülerini özellikle mekan sahibi ile fikirlerimizi de bir başka yazımızda bulabilirsiniz.

Yeşil ve Mavinin arasında tertemiz bir havanın var olduğu tatil anıları unutulmaz her yıl eskilerine yenilerini ekler hüzünle döneriz gittiğimiz yerlerden aldığımız minik hatıralardır yanımıza kalan önümüzdeki yılın çabuk gelmesi bereketli bir sene geçirmeniz dileği ile 🙂

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın